Pratite me

Dermaroller – kako koristiti dermaroller + benefiti

Dermaroller – kako koristiti dermaroller + benefiti

 • 12 prosinca, 2022
 • by

Dermaroller ili valjak sa iglicama za lice već je dugo hit proizvod za smanjenje ožiljaka od akni, poticanje kolagena, smanjenje bora i strija te za poboljšanje teksture kože. Zapravo je riječ o microneedling valjku koji mikro iglicama potiče kožu na oporavak. Stižu moja dermaroller iskustva jer vam uvijek želim približiti odlične skincare proizvode, a ovaj je zaista famozan. Ako ga još niste probale, slijedi par savjeta za korištenje jer sve što oštećuje kožu (za brojne benefite) ipak treba koristiti s oprezom!

Microneedling cijena u kozmetičkim salonima može biti zaista paprena, a kućni dermaroller nam omogućuje slične rezultate bez velikog troška. To je uvijek dobitna kombinacija. Iako se koristi na licu, možemo ga koristiti kod liječenja ožiljaka i strija na ostatku tijela. Imajte na umu da svakako treba paziti da kožu “oštetimo” taman dovoljno da bismo pokupile sve benefite, a ne uništile kožu dodatno. Slijede prvo dobre strane, pa onda i oprezne upute kako koristiti dermaroller za odlične rezultate kod kuće..

Derma roller benefiti za kožu

 • smanjuje ožiljke,
 • poboljšava teksturu kože,
 • smanjuje pore,
 • potiče proizvodnju kolagena (koja se s godinama smanjuje),
 • smanjuje bore i linije,
 • poboljšava upijanje proizvoda.

derma roller notinohr

Kako koristiti dermaroller 

Moja preporuka je roller 0,5 mm koji je odličan start. Ne želite prevelike iglice u početku, a ovo je standard veličina za kućni dermaroller. Ako imate osjetljivu kožu, preporučujem i roller 0.25 mm za još manju šansu reakcije kože. Odmah kupite i medicinski alkohol u ljekarni (košta 10-ak kuna) jer bez njega ne smijemo koristiti roller. Jako bitno:

 1. Dermaroller morate dobro očistiti i dezinficirati kako ne biste napravile više štete nego koristi.
 2. NE koristite ga na područjima s aktivnim upalama – izbjegavajte prelaziti preko prištića ili akni. Razlog je što bi mikro ubodi mogli raširiti bakterije iz prištića na ostatak kože te proširiti upalu. A to definitivno ne želimo.

Idemo vidjeti kako po koracima koristiti dermaroller za lice:

 1. Dezinficirajte svoj derma roller tako da ga namočite u 70& alkoholu desetak minuta.
 2. Dobro operite lice s gelom za čišćenje.
 3. Podijelite rollanje na 4 dijela. Lijeva strana ispod podočnjaka, desna strana, zatim lijeva i desna strana čela (slika ispod). Izbjegavajte područje ispod očiju i usne!
 4. Rollamo po istom području 1-4 puta, ovisno koliko koža može podnijeti. Nakon svakog rollanja podignemo roller i vratimo se na početak.
 5. DAKLE – rollajte prema gore (u jednom smjeru), na vrhu podignite roller i vratite se na početak. Nemojte vraćati roller prema dolje.
 6. Zatim rollajte u stranu. Podignite roller na kraju i vratite se na početak. Maksimalno rollajte 4 puta po istom području u jednom smjeru.
 7. Kada ste vertikalno i horizontalno rollali (1-4 puta), to je to. Nema potrebe ići dijagonalno da ne oštećujemo kožu više nego potrebno.
 8. Završite tako da lice isperete vodom. Samo vodom.
 9. Nastavite sa svojom rutinom njege lica (samo dermatološki, nježni i nekomedogeni proizvodi).
 10. Kada je lice namireno, dezinficirajte dermaroller (10 minuta namakanja u alkoholu). NE koristite druge alkohole osim medicinskog.
 11. Roller koristite 1x mjesečno ili 2x mjesečno ovisno koliko vam koža može podnijeti, definitivno ne češće!

kako koristiti dermaroller notino hr

Preporučujem da svakako koristite dobar serum jer će svi aktivni sastojci bolje prodirati u kožu. To mora biti nekomedogeni serum koji ne izaziva nikakve upale na koži. Neki moji serumi za dermaroller su: Biotherm Life Plankton, Dr. Jart+ Tiger Grass Repair Serum, The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%, Caudalie serumi ovisno o potrebama kože, Clinique serumi i sl.

Dermaroller cijena i gdje kupiti dermaroller

Ako ste u tražilicu upisale “dermaroller gdje kupiti“, moja preporuka je Notino webshop jer imate izbor od nekoliko debljina iglica po super cijeni. Uzmite u obzir da medicinski dermaroller cijena iznosi nešto više i trebao bi se koristiti jedino ako stvarno znate što radite jer su iglice puno duže (1-1,5 mm) pa probijaju i donji sloj kože za jače rezultate. Ja bih preporučila da ostanete na kućnom rolleru s manjim iglicama, barem dok ne doktorirate korištenje i znate kako će utjecati na vašu kožu. Također, za jači medicinski učinak tu su uvijek kozmetički saloni (ako su provjereno dobri) gdje možete ići na dermaroller tretman.

Dermaroller cijena mog Zoë Ayla rollera je svega 80 kn, no cijene mogu ići do 300-400 kn.

dermaroller za lice notinohr

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

O meni

Dobrodošli na Vanelli.hr! Moje ime je Petra i glavna sam urednica. Također sam zaljubljenik u zdravu prehranu i kvalitetan način života. Ovdje ćete pronaći savjete za njegu kože i kose, zdrave recepte, upute za izradu prirodne kozmetike i recenzije proizvoda u koje vjerujem. Ugodno čitanje!

YOUTUBE KANAL – pretplati se!

Pratite me

×