Pratite me

Olaplex no3 – zašto volim Olaplex tretman i gdje kupiti?

Olaplex no3 – zašto volim Olaplex tretman i gdje kupiti?

  • 22 ožujka, 2021
  • by

Ako do sada niste čule za Olaplex, a radite pramenove, farbate kosu ili vam je kosa suha i oštećena, vrijeme je da upoznate ovo čudo u bočici. Olaplex tretman jako je popularan jer poboljšava kvalitetu kose i zbog toga što ga možemo koristiti kod kuće, a dobiti tretman kao u salonu. Ukratko, za kućnu upotrebu kupujemo Olaplex 3 (ili Olaplex no3) napravljen za intezivno obnavljanje veza u kosi. Vrhunski rezultati vidljivi su nakon prvog korištenja, tako da je ovo must-have kozmetika za kosu. U nastavku pišem isplati li se, gdje kupiti po najboljoj cijeni i kakvi su moji dojmovi nakon korištenja na tankoj blajhanoj kosi.

Moja Olaplex iskustva su pozitivna još od tretmana u salonu, kad sam zapravo prvi put isprobala Olaplex tretman za kosu broj 1 i 2 (koji se koriste samo u salonu) u kombinaciji s no3. Kosa je bila prekrasno njegovana i bolje kvalitete nakon pramenova, nego kosa s kakvom sam došla raditi pramenove. Odmah sam morala kupiti i broj 3 kako bih ga doma koristila, a benefiti su predivni. Preporučujem zbilja svakome s oštećenom/suhom kosom ili kemijski tretiranom. Promjena je zaista velika i odmah vidljiva, a plava kosa će pogotovo vam biti zahvalna.

Olaplex tretman cijena ovisi od salona do salona, no uvjerljivo je najbolje kupiti no3 za korištenje kod kuće. Tretman je isplativo plaćati jedino tijekom farbanja/pramenova u salonu, no3 uzeti za doma i održavanje kvalitete kose do sljedećeg posjeta. U salonima su također Olaplex cijene najskuplje pa ću vam na kraju otkriti i gdje ga možete najpovoljnije kupiti 😉

Zašto je Olaplex tako popularan?

  • Intenzivno oporavlja oštećenu kosu,
  • Jača kosu i štiti ju,
  • Popravlja prekinute veze u vlasima (nakon farbanja, topline),
  • Zaglađuje kosu i vrhove,
  • Čini kosu mekšom i ljepšom na dodir,
  • Održava trajnost boje,
  • Njeguje sve tipove kose, a posebno oštećenu,
  • Smanjuje naredna oštećenja kose,

olaplex gdje kupiti notino hr

Vjerujem da je to sve što trebate znati i da sam vas uvjerila da isprobate ovo zlato u bočici. Ako ste skeptične zbog malene bočice, meni osobno dugo traje i koristim ga 1x tjedno ili 1x u dva tjedna. Sve ovisi o dužini kose, no upravo se zbog manje potrošnje preporučuje korištenje na mokroj kosi jer se lakše raspoređuje, posebice ako pročešljamo kosu dok ga nanosimo. Kad smo već kod toga, idemo pokriti kako se koristi!

Olaplex 3 upotreba – kako se koristi Olaplex 3

Olaplex no3 nije regenerator niti maska, već se koristi PRIJE šampona i regeneratora, dakle prije pranja kose. Kao što bismo primjerice stavili ulje na kosu i ostavili sat-dva za dodatnu njegu. Tako ćemo smočiti kosu i dobro je iscijediti/natapkati ručnikom da ne voda ne bi kapala s nje. Zatim stavljamo Olaplex 3 i želimo ga rasporediti po čitavoj dužini (izbjegavajući tjeme). Poželjno je pročešljati kosu dok nanosimo Olaplex jer ćemo još bolje rasporediti proizvod na kosi i najvjerojatnije uštediti na količini. Samo pazite da ne čupate kosu već nježno raščešljavajte od vrhova prema tjemenu, jer je kosa sklonija pucanju kad je mokra.

Olaplex za kosu je potrebno ostaviti barem 10 minuta, a još je bolje ako može stajati sat-dva na kosi. Što duže to bolje u ovom slučaju. Nakon toga, isperemo ga s kose i šamponiramo 2 puta kako bismo dobro oprali kosu. Za kraj stavljamo regenerator ili masku, ja osobno koristim samo maske jer mi bolje hrane kosu od regeneratora.

olaplex tretman za kosu

Olaplex gdje kupiti – Olaplex cijena

I završna informacija je naravno – gdje kupiti Olaplex proizvode. Kao što sam već rekla, može ih se kupiti u salonima koji rade s Olaplexom (većinom imaju na vratima ili web stranici oznaku). Po meni je to najskuplja opcija jer i saloni trebaju nešto zaraditi, dok ćemo bolje cijene naći na webshopovima. Primjerice, Olaplex Notino ponuda je odlična i jeftinija. Svakako preporučujem da si ga naručite, posebice jer je Olaplex cijena na Notino webshopu 179 kn 🙂

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

×