Pratite me

Recenzija – Gifteraj Melemko prirodni balzam za usne

Recenzija – Gifteraj Melemko prirodni balzam za usne

  • 12 ožujka, 2018
  • by

Danas vam pišem o jednom novom prirodnom brandu po imenu Gifteraj, a isprobala sam dva njihova najprodavanija proizvoda. Melemko je prirodni balzam za usne i jako mi se dopao svojom teksturom te jednostavnošću. Prirodna ulja i maslaci te pčelinji vosak odlični su sastojci za dubinsku njegu i zaštitu usana. U nastavku pročitajte moje dojmove ovog prirodnog balzama za usne i sve dodatne informacije.

Gifteraj je relativno nov brand prirodne kozmetike koji proizvodi sjajne proizvode na bazi prirodnih sastojaka. Uz to, proizvode je moguće personalizirati te su za svaki proizvod dostupni određeni mirisi i boje koje se mogu izabrati. Narudžbe se tako pripremaju u manjim količinama i osiguravaju bolju kvalitetu ručno rađenih formulacija i samih finalnih proizvoda.

Osobno sam najveći fan prirodnih melema i balzama za njegu usana jer sam zbilja primijetila da bolje njeguju usne. Posebice kada se u sastavu nalaze kvalitetna prirodna ulja i maslaci poput sastojaka ovog Melemko balzama za usne. Ovo mi je također odličan odabir kada više nemam vremena za izrađivanje vlastitih melema kod kuće ili kemijanje drugih proizvoda za njegu. Također, na prirodne balzame se usne ne mogu priviknuti ili čak isušiti kao što mi je često bio slučaj kod kupovnih labela i melema.

Gifteraj – Melemko prirodni balzam za usne

gifteraj melemko

Prirodni balzami za usne su kod mene obavezni, a Melemko mi je još draži jer sadrži kvalitetne sastojke za koje znam da će mi dubinski nahraniti usne. Posebice nakon ovih hladnih i vjetrovitih zimskih dana, usne su mi se borile protiv suhoće i grubih dijelova. Nanošenjem melemka prije olovke ili ruža za usne tako sam si olakšala sve muke i probleme, a izbjegla neprivlačne isušene usne.

Kao što sam već prethodno navela, Gifteraj proizvode moguće je prilagoditi vlastitim željama i kreirati svoj proizvod sa željenom bojom i mirisima. Ja sam odabrala nježniju ružičastu nijansu dok su ostale boje od prozirne, preko nude i kremastih nijansi pa sve do jarko crvene. Naravno, boja po izboru diktira i laganu boju na usnama, no s time da je riječ o balzamu, usne neće biti obojene poput nanošenja pravog ruža.

Sastav i djelovanje

Melemko se zbog personaliziranja izrađuje u manjim količinama ili upravo po narudžbi, a kvaliteta je tako najbolje očuvana. Sastoji se od prirodnih ulja kokosa, pamuka i kakao maslaca, dok je za gustoću proizvoda zaslužan pčelinji vosak (cera alba). Ukoliko niste upoznati s djelovanjem određenih ulja, maslaca i voskova – čitajte dalje! Kokosovo ulje je možda već i vrapcima na grani poznato, a koristimo za njegu kože i kose jer ostavlja prekrasno nahranjenu i meku kožu. Ulje pamuka naziva se i zlatnim uljem te sadrži velike količine vitamina E, poznatog antioksidansa koji štiti od djelovanja slobodnih radikala.

gifteraj melemko balzam recenzija

Kakao maslac iznimno je hranjiv te sprječava dehidrirane i perutave dijelove. Pčelinji vosak odličan je kao zaštita usana jer stvara zaštitni sloj koji je posebno djelotvoran protiv vjetra i ekstremne hladnoće. Nakon svega ovoga, nemam što drugo reći nego da obožavam Melemko jer je kompaktan, stane mi u svaku torbicu i uvijek imam zaštitu za usne ili prvi sloj kod nanošenja nove olovke za usne ili ruža.

Tekstura i miris

Dakle, melemko je čvrst i ne bi se trebao rastopiti osim u ekstremno toplim uvjetima. S time da je riječ o prirodnim sastojcima, na većim hladnoćama bi mogao biti nešto čvršći, no u tome ga je slučaju dovoljno zagrijati prstima. Može se nanositi prstima ili direktno po usnama iz posudice (ako ih dobro napućite) jer je dovoljno mekan te se počinje dodatno blago omekšavati na dodir.

Miris Melemka također se može prilagoditi po želji, a ja sam izabrala vaniliju. Dovoljno je blag i prvotno se lagano osjeća, no zatim isparava ili se jednostavno naviknemo nakon nekoliko minuta. S obzirom da je riječ o kozmetičkom mirisu čija se uporaba u niskim postotcima omogućuje za korištenje bez ikakvih problema, kod osoba koje su osjetljive na kozmetičke mirise preporučila bih oprez. Sve u svemu, jako sam zadovoljna kvalitetom i uživat ću u svom Melemku i dalje. Za više informacija o Melemku, posjetite Gifteraj Shop na Facebooku.

gifteraj melemko djelovanje

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

×